Vízen járva......Rövid történet

Mobirise

Első találkozás...

Bevallom, mikor a SUP-ot (Stand Up Paddle magyarul Állva Evezés) megláttam, vegyes érzelmeim voltak. Ezt a sportot Hawaii-n találták ki unatkozó szörfösök, amikor se a szél nem fújt, se hullámot nem találtak. Ráálltak hát egy jó nagy szörfdeszkára, és nekiálltak evezni.

S mivel ilyen idő a Balatonon is sok van, amikor a szél sem rezdül, gondoltam próbát teszek...

Mobirise

A Nagy Gazember

A választásom a BRUNOTTI cég Big Bastard (Nagy Gazember) felfújható deszkájára esett. Ez egy nagy deszka, amivel könnyű és stabil a haladás. 

Mobirise

WindSUP

És igen, ennek a deszkának van egy nagy különlegessége: szörf vitorlával lehet felszerelni, így amint egy kis szél kezd fújni, máris újra tudom élni gyermekkorom strandszörfös éveit. Természetesen ez a szerkezet nem arra való, hogy az ember nagyobb szelekben menjen vele (arra ott van a kite), de nagyon jó móka...

Mobirise

Egész nyáron velem van...

Nyáron végig magammal viszem mindenhová a Rock Star fedélzetén, mert óriási élmény a Balaton közepén a szélcsendben evezni (mivel strandeszköz, ezt a hajóról legálisan szabad használni), de nagyon jó szolgálatot tesz akkor is, amikor a partra kell kiugrani egy lángosért.

Mobirise

Családi méret...

S valóban, feleségemmel Timivel, Ginnyvel és Kellyvel is kényelmesen együtt tudjuk használni a nagy mérete miatt. Így ha valaki a tanácsomat kéri, és nem akar versenyezni, akkor a stabilitás és a kényelem miatt érdemes széles deszkát választani, s ha valaki szeretne a széllel is siklani, akkor a WindSUP-ot javaslom.

Mobirise

Megérkezik a hideg idő...

Minden évben eljön az ősz, és amikor lehűl a víz és a levegő ugyanúgy, mint a kite-ozás, a SUP is négy évszakos sporttá válik nálam.

A kite ruháimnak nagy hasznát veszem egészen a következő nyárig. Mert bár az ember a deszkán áll, de fel kell készülni az esetleges vízbeesésre is.

Mobirise

Szelek szárnyán...

És igen, ilyenkor van nagy előnye a WindSUP-nak, hiszen ugyanúgy, mint nyáron a SUP-ot villámgyorsan windsurf-é lehet varázsolni.

Mobirise

Feszegetni a határokat...

Ezt pedig ugyanúgy, mint a kite-ozásnál egészen a tó befagyásáig megteszem. Ezt viszont már senkinek sem ajánlom, nagy felelősséggel és különleges felkészültséggel lehet csak ezt a sportot ilyenkor biztonsággal űzni.

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Lázár CSaba domainjeit és tárhelyeit a wwh.hu biztosítja.
© Copyright Lázár CSaba 2021. - All Rights Reserved - Minden jog fenntartva!

This website was built with Mobirise theme